Véleményem szerint az iskola kapuin belül is sokan vannak úgy, mint én, hogy az eltelt évek alatt még mindig nem sikerült megtalálni a hozzájuk legközelebb álló sportágat. Most megpróbálunk ezen változtatni: összegyűjtöttünk nektek néhány különlegesebb sportot, amiket az osztályunk tagjai profi szinten űznek. Remélem tudtunk segíteni nektek ezekkel a rövid, kis beszámolókkal.

s.

Balett:

Mindig is csodáltam a balerinákat, és imádtam balettelőadásokra járni, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom. Mindent nagyon szerettem benne, azonban legjobb az volt, hogy a színház tánctermében voltak az órák. Több, mint 3 évig balettoztam, sajnos már abbahagytam, miután a tanárom elment. Bárkinek csak ajánlani tudom. Sokat segíti a mozgáskoordinációban, és a legtöbb tánc alapja.  /Rácz Boróka/

.s.

Wakeboard:

Azért emellett a sport mellett döntöttem, mert apukám szereti az ilyen sportokat, és ő is csinalta/csinalja, így én is nagyon élvezem. Rendkívül izgalmas, és egy kicsit félelmetes is, ami tök jó érzést kelt bennem. Már 10 éves korom óta folyamatosan csinálom.

Azt szeretem a legjobban benne, hogy amikor egy újabb trükköt szeretnék megtanulni, és elhatározom, hogy megpróbálom, akkor van ez a kis izgulás, ez a kis stressz vagy félelem, és amikor viszont sikerül, végre megcsinálom, az valami eszméletlen jó érzés.

Ez egy kiváló sport, és nagyon izgalamas. Azoknak ajánlom, akik, szeretnének kipróbálni valami újat, ami egészséges és élvezetes szintű adrenalin “adagot” ad. /Kovács Áron/

.f.


Sakk:

Kezdetben a szüleim szerették volna, hogy járjak sakkozni, mivel a sakk hosszútávon segíti a koncentrációképességet, az önfegyelmet, és még sok más fontos tulajdonságot. Plusz a nagyszüleim óta nincs olyan ember a családban, aki nem sakkozott volna

3 éves korom óta jártam sakk edzésekre, de azok leginkább a bátyám edzései voltak.
Rendesen privát sakk edzésre 4 éves korom óta járok (11 éve).

Szeretek játszani, gondolkodni egy-egy feladványon, úgy gondolom, hogy a sikereim miatt vagyok még a „szakmában” (és mert itt, nem kell futnom).

Minden korosztálynak ajánlom, mivel sok a képességet fejleszt, és az egyetlen sport, ami az elmét fárasztja ki. /Nánási Kocsis András/

.s.

Sportlövészet:

Az előző sportomat le szerettem volna váltani, és megakadt a szemem a lövészeten. Nagyon izgalmasnak hangzott, ezért úgy gondoltam, megér egy próbát.

A legelső edzésem 2020. január 21-én volt, viszont a korlátozások miatt március közepe óta itt is leálltak a felkészülések a versenyekre.

Azt szeretem benne a legjobban, hogy ha stresszes vagyok, teljesen kikapcsol, mert a külvilágot kizárva csak a lövésre koncentrálok.

Azoknak ajánlom, akik szeretik az egyéni sportokat, és azoknak, akiknek nem esik nehezére az összpontosítás, az önfegyelem, a pontosság, és a gyors döntésképesség.     /Kovács Bianka/

.s.


Birkózás:

Régen apukám is birkózott, és ő vitt le edzésekre kis koromban, azóta a rabjává váltam (pedig először fociztam is).

Nagycsoportos korom óta, szóval már vagy 10 éve, hogy űzöm, ezt a sportot.

Azért szeretem, mert amellett hogy nagyszerű fizikumot ad, sok koncentrációt és gondolkodást is igényel, valamint fegyelemre és kitartásra is tanít, amit az életben is felhasználhatunk.

Mindenkinek ajánlom, de főleg azoknak, akik szeretnek sportolni; és azért is, mert az egyik legősibb sport, és talán az egyik legnehezebb is; valamint megtanít szembenézni az élettel is. /Szinay Csaba/

.s.


Sporthorgászat:

Azért döntöttem a horgászat mellett, mert nagyon szeretek a természetben időt tölteni, és a horgászat emellett izgalmas és felemelő érzést is nyújt számomra. Én sporthorgász vagyok, mert nekem ez az elfoglaltság csupán élményszerzést és kikapcsolódást nyújt, ez azt jelenti, hogy minden kifogott halat visszaengedek a természetes élőhelyére. A másik dolog, ami miatt a horgászat nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, hogy kiskoromban (kb. 7-8 éves) lehettem, amikor a thai-box sportág mellett tettem le a voksom, és a pörgő edzések mellett fontos volt a kikapcsolódás és a pihenés.

Emlékezetem szerint nagyon hamar 5-6 éves koromban kezdtem el a horgászatot, de akkor még nem komolyan. Sokat számít az is, hogy megadatott az a lehetőség, hogy nagypapámnak van 2 db horgásztava, és ezért, neki köszönhetően, szabadon horgászhatok akadályok nélkül, kényelmesen. Ahogyan azt az első kérdésnél említettem, komolyabban akkor kezdtem el foglalkozni a sportággal, amikor 7-8 éves lehettem, persze még most is tanulom a horgászat fortélyait, és el tudok veszni még mindig a bugyraiban.

Arra a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, hogy mit szeretek benne a legjobban, ugyanis mindenkiben más érzést vált ki a horgászat. Miközben várom a kapást, izgulok, ha kapás van kimondhatatlan érzés fog el; fárasztás közben izgatott vagyok, és egyszerre félek egy kicsit; de mikor a halat sikerül partra segíteni, megkönnyebbülök, és szinte pillangókat érzek a hasamban. Egyszerűen leírhatatlan érzés.

Elsősorban azoknak ajánlom, akik nyugodt természetűek, de akár a hevesebb vérmérsékletű emberek számára is, ugyanis a természetben töltött idő, és a friss levegő, jó hatással van a mentális egészségre. Sokan tévednek, amikor azt mondják, hogy a horgászat egy férfiaknak való sportág, mert manapság egyre elterjedtebb a nők körében is. A horgászatnak nagyon sok fajtája létezik, így mindenki kiválaszthatja a hozzá legközelebb állót. /Dukát Patrik/

.f.

Röplabda:

Azért kezdtem el, mert az iskolában könnyen űzhető csapatsport, tehát a barátaimmal vagyok,
és tetszik az is, hogy a játékmenet nem olyan gyors, inkább a megfelelő technikára van szükség. Nagyjából 9 hónapja, hogy röplabdaedzésekre járok.

Az a jó benne, hogy csapatban kell játszani, így jó közösségi élményben lehet részem.

Azoknak ajánlom, akik sportolás közben is szocializálódni szeretnének, és jól akarják magukat érezni. /Csorba Mihály/

/szerk.: Urszin Kincső/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + 1 =