A HogLine azért jött létre, hogy legyen egy olyan felület, ahol hírt kapunk és hírt adunk egymásról, egymásnak.
Több rétege is van ennek az oldalnak, hisz a Herman Média arra hivatott, hogy az iskola közösségi életéről adjon hírt. A bejegyzéseket egyelőre minden héten valamelyik évfolyamtól kapjuk, az osztályok életéről kaphatunk képet általuk. De van már Herman-körök menü is, ahol a hobbijuk iránt elkötelezett embereket körözzük be, és így lehetőséget biztosítunk arra, hogy klubbá szerveződjenek, egymástól tanuljanak.
A Herman-lélek a lelki fejlődést segíti, illetve lehetőséget ad a lelki problémák szakemberek általi kezelésére. A pályázat menü pedig a helyi, megyei, illetve országos lehetőségekre hívja fel a figyelmet.
Célunk, hogy a 21. század kihívásainak megfelelő módon tudjatok hírt adni magatokról, hogy “modernül” mondjuk: mind az osztály, mind az egyéni a szelfbrending helyes, tudatos és körültekintő építésére kívánunk teret adni.
De célunk az is, hogy a közvetlen környezetetekre kíváncsivá tegyünk titeket, hisz csak akkor lehettek magabiztosak, ha tudatában vagytok azzal, hogy mi történik körülöttetek, és kik is alkotják a Herman közösségét. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a médiatudatosságotokat is erősítsük: hiteles forrásból tájékozódjatok, az álhíreket kerüljétek.
Azért pedig, hogy mi is hitelesek maradjunk szabály nálunk, hogy hivatkozunk a felhasznált szakirodalomra, illetve hivatkozunk a szövegeinket kiegészítő képekre. Ehhez a könyvtárostanárunk összeállított egy Etikai kódexet, amelyet minden “íróval” megismertetünk.
(Ebből egy részletet itt is kiemelünk: A saját tulajdonú képek jelzése a kép alatti .s. jelzés. Ezeknek a képeknek az egyéb célú felhasználása, a bejegyzéstől elválasztott megosztása tilos.)
Jó szórakozást, és ne feledjétek:
a HogLine összeköt.