Sziasztok!
Itt az első magyar hét vége, de ne aggódjatok, minden második héten a rádió MAGYAR zenéket fog játszani!
A mai napon egy Hooligans válogatást hallhattok!
Gondolom sokatoknak nem kell bemutatni a srácokat, ugyanis ők is egy borsodi banda, ami a Miskolctól nem messze lévő Szerencsről indult, és mind a mai napig a Szerencsi Csokifeszt állandó előadói és vendégei.
Pár szót most is, mint mindig a zenekarról:
A csapat először 2 tagból állt, Kiss Endréből és Tóth Tiborból, akik az első közös koncertjükön már 9 évesen túl voltak. Hét évvel később csatlakozott hozzájuk Ördög Tibor, és így megalapították először a Ramses nevű együttest.
Miután elkezdtek Budapesten is zenélni, elkezdtek “világszinten” is ismertek lenni, Romániában egyszer 40000 ember előtt léptek fel.
1996-ban az együttes tagjai váltottak, és Móricz Norberttel megalapították a Hooligans-t.
Zeneileg a Hooligans egy magyar pop/rock-együttes. A zenekari tagok zord megjelenésével (vad külső, tetoválások, piercingek) ellentétben zenéjükben gyakori motívumként szerepel a szerelem és a nők bálványozása.
Zenei elismerések és díjaik:
A zenekar az eddigi 24 év alatt 16 albumot adott ki, melyekből 6 album egyszeres, és többszörös platinalemez lett, 4 pedig egyszeres aranylemez.
7 db Fonogram-díj
3 db Bravo Otto-díj
3 db Viva Comet-díj
1 db Popcorn-díj
1-1 db Arany nyíl- és Jakab Líra-díj
2012-ben pedig megkapták a megtisztelő Szerencs Város Zenekara díjat

Viszont ennyit a száraz zenei tényekről, szóljon hát a Hooligans!
Rock & Roll!

Listen & enjoy it!

Lukács Bence

U. i.: Továbbá, ha van bármilyen zenei kérésetek, akkor jelezzétek bátran felém (facebook), és lehet, hogy a következő napi lista már az általatok kért számokból fog àllni!

#maradjotthon