Sziasztok! Ma egy interjút hoztunk nektek az egyik hermanos diák különleges hobbijáról, hogy kicsit közvetlenebbé tegyük az oldalt.
Jó olvasást! 🙂

1.Mikor és miért kezdtél el fotózni?
Ha jól emlékszem, körülbelül két és fél éve kezdett el érdekelni maga a folyamat, ahogy a képek készülnek. Nyaralni voltunk a családommal Spanyolországban, és egyszerűen csak mindent meg akartam örökíteni. Később ez az egész valami nagyobbá, mássá nőtte ki magát. Elkezdett érdekelni a portréfotózás, a képszerkesztés, és ez tart azóta is.
2.Mit szeretsz benne a legjobban?
A legjobban… talán azt a részét, amikor már látom a nyers képeket a fotózás után, és kísérletezgetek, keresem azt a stílust, hangulatot amit át szeretnék adni velük. Az egész egy végtelen, kreatív folyamat, amit úgy alakíthatok, ahogy szeretném.
3.Hol és miket szeretsz fotózni?
Leginkább a portréfotózás áll közel hozzám. Valahogy izgalmasabbnak tartom az egészet. Könnyebb számomra érzéseket átadni az ilyen képeken keresztül. Meg persze imádom magát a fotózás folyamatát is, és a kész képekre kapott reakciókat. Kedvenc helyszínem nincs igazán. Mindenhol lehet találni valamit, amit érdemes megörökíteni.
4.Gondolkodtál már azon,hogy abbahagyod?
Igen, volt már ilyen. Egy ilyen esetre tudok visszagondolni. Még régebben kaptam egy fotós csoportba feltöltött képre egy igen kiábrándító visszajelzést. Lényegében az volt benne, hogy akárki is csinálta a képet, semmi köze a fotózáshoz, ne is próbálkozzon. Akkor komolyan elgondolkodtam, hogy hagyom az egészet, és a fényképezőgépre sem spórolok már tovább. A barátaim és a családom győzött meg, hogy ne adjam fel azt, amit ennyire szeretek.
5.Mik a céljaid a fotózással? Milyen messzire akarsz eljutni?
Még nem tudom pontosan, hogy milyen szerepet szánnék neki.
Azt viszont mindenképp szeretném, hogy a mindennapjaim része maradjon, akár csak hobbiként, vagy valami komolyabb téren.
6.Hogyan szerzed meg a kamerát és az eszközöket a fotózáshoz?
Több mint másfél éve vettem meg a mostani fényképezőgépemet,
és rá pár hónapra pedig az objektívet amit használok.
Hát sokáig spóroltam rájuk az biztos 🙂
Jelenleg is egy objektívre gyűjtök, lassan több mint egy éve .
7.Hogyan fejleszted magad? Hogyan tanulod a fotózást?
Teljesen magamtól kezdtem el az egész fotózást tanulni. Van egy-két ismerősöm, akik komolyabban foglalkoznak ezzel, tőlük kértem tanácsot, sokat segítenek ők is a fejlődésben.
8.Milyen fotósok inspirálnak? A kedvenc fotósaim leginkább portré- és rendezvényfotósok. Az ő képeiket nézve érzem azt, hogy egyszer én ilyen szintre szeretnék eljutni. Ilyenkor jövök rá, hogy mindig van hova fejlődni. 9.Mi motivál abban, hogy folytasd és fejlődj?
Az, hogy imádom ezt csinálni! Sosem unom meg, hiszem minden fotózás más, és mindig van mit tanulni.
Végül pedig pár csodálatos képet feltöltöttünk az Insta oldalunkra, amelyeket Hanna készített, megnézhetitek: itt
( A képeket engedéllyel tettük ki)
Viszlai Zsófi és Lakatos Lili