A 9/KNY és a 9/NYEK ajánlásával

1. Lock&Key:

Ez egy sorozat a Netflixen, jelenleg egy évada van, de nemsokára megjelenik a második is. Fantasy és Kaland jellegű sorozat, szerethető főszereplőkkel, és egy nagyon furfangos ellenséggel. Az egész történet nagyon érdekes, és sok titokra derül fény a részek során. Mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, ugyanis szerintem igazán érdekes, és képes jobb kedvre deríteni a mostani unalmas és nehéz időszakban.

2. Tőrbe ejtve:

 • A filmet az írója és rendezője egy napjainkban játszódó klasszikus krimiként írta le, amely egy balul elsült családi összejövetel következményeit mutatja be. Harlan Thrombey-t, a sikeres írót (Christopher Plummer), holtan találják birtokán a 85. születésnapjára szervezett összejövetelt követően. A nyomozást mindenki megdöbbenésére a helyszínen váratlanul megjelenő, kellemes megjelenésű, ám felettébb kíváncsi Benoit Blanc magándetektív (Daniel Craig) vezeti, akinek hazugságok hálóján kell kiigazodni ahhoz, hogy megismerhesse Harlan halálának valódi indokát. Lebilincselő, fordulatokkal teli film. Ajánlani tudom mindenkinek. Jó, hétvégét indító bűnügyi, rejtélyekkel teli film.

3. Daredevil:

 • Ezzel a sorozattal lehet, hogy inkább a fiúknak kedvezek.
  Matt Murock gyerekkorában megvakult. Felnőttként nappal ügyvédként küzd az igazságtalanság ellen, éjszaka pedig ő a Fenegyerek a New York-i Pokol Konyhájában.

4.  Szerelem első vendéglátásra:

 • Amerikai romantikus vígjáték. Gabriela Diaz tervező cége csődbe megy,
  pont azon a héten, amikor barátja szakít vele. A bor és az internet hatásos keverékétől megihletve benevez a “Win an Inn” versenyre, és nyer is egy
  új-zélandi vidéki fogadót. Otthagyja városi életét, hogy a jóképű építési vállalkozó segítségével átalakítsa az ingatlant.

5. La casa de papel:

 • Nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja. Eléggé akciódús sorozat és a 4. legnézettebb Magyarországon.

Jelenleg 4 évadból áll. Mindenkinek ajánlani tudom, remélem tetszeni fog.

6.  Mélytengeri pokol:

 • Deepwater Horizon egy 2016-os amerikai thriller-katasztrófafilm, melyet Peter Berg rendezett.  A film a Macondo olajkúton történt kitörés (2010, Mexikói-öböl) eseményeit meséli el. A kút fúrását a Deepwater Horizon nevű fúróberendezés végezte. Az incidens a kút ideiglenes felhagyása közben történt. Aki szereti az igaz történet alapján készült filmeket, azoknak melegen ajánlom.

7.  Pretty Little Liars:

 • Egy 7 évadból álló amerikai tinidráma sorozat, ami rejtélyekkel és csavarokkal teli.  I. Marlene King, és kis részben Sara Shepard, ugyanazon című könyvén alapszik. A sorozat 4 gimis lány életét követi nyomon, akiknek a bandája széthullik a vezetőjük eltűnése után. Egy évvel később az egymástól elidegenült barátnők újra egymásra találnak, amikor üzeneteket kezdenek kapni egy titokzatos, ‘A’ nevű figurától, aki a legsötétebb titkaik felfedésével fenyegeti őket.

8.  Csaló csajok:

 • Amerikai vígjáték. Penny egy tökre átlátszó sztorival csal ki pénzt férfiakból, de olyan vehemenciával teszi ezt, hogy azok simán bekajálják. Josephine Chesterfield inkább nagyvadakra lő, módszerei sokkal kifinomultabbak, és segédei is vannak az átverésekhez. Mikor Penny Josephine vadászterületére, a Riviérára téved, szembesülnie kell azzal, hogy tudása és stílusa kevés ide, ezért leckéket vesz kifinomult eleganciából. A közös ügyködésnek anyagi vita vet véget, ekkor versenybe szállnak egymással, a cél egy mobiltelefonos applikáció kitalálójának, az ifjú milliomosnak a megkopasztása. Péntek esti kikapcsolódásra tökéletes.

9. The 100:

 • Körülbelül száz évvel egy atomháború után, az emberiség maradéka egy,
  a Föld körül keringő óriási űrállomáson él, mely azonban életciklusa végéhez közeledik. Az állomás vezetői ezért száz büntetett előéletű fiatalt az addig lakhatatlannak vélt Földre küldenek, felderítés céljából. A Földet ért tinédzsereknek önállóan kell túlélniük az idegen környezetben, amely távolról sem lakatlan, miközben az űrben maradók is igyekeznek életben maradni. Ez a sorozat 6 évadból áll jelenleg, de lassan, a következő hetekben, érkezik majd a 7. évada is. Lebilincselő, ármányokkal és szövetségekkel teli sorozat.

10. Tűzgyűrű:

 • Ennek a filmnek jelenleg 2 része van. A film a japán kaidzsú műfaj szörnyeit használja fel, az emberiség ezen lények ellen harcol a Jaeger nevű óriásrobotokkal. A film története szerint 2013-ban egy átjáró nyílt a 
  Csendes-óceánon, amin át óriási szörnyszerű lények, a kaidzsúk jöttek át,
  hogy birtokba vegyék a világunkat. A lények ellen a világ kormányai összefogtak és megalkották a jaeger programot, amiben óriási robotokat készítettek, melyeket két ember irányít az agyuk összekapcsolásával, amit “driftelésnek” neveznek. Évekkel később a jaeger programot leállították, és egy hatalmas fal építésébe kezdtek, ami 2025-re el is készült, de nem állította meg a szörnyeket. A lények féken tartása érdekében Stacker Pentecost marshall vezetésével egy csapatnyi, még működő, jaeger robotot toborznak össze. Izgalmas és váratlan fordulatokkal teli történet.
  /Bilkay Hanna/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 2 =