Az egyik legszórakoztatóbb unaloműző elfoglaltság kétségkívül a film- és sorozatnézés. Aki pedig szereti egybekötni a kellemest a hasznossal, az nagyon jól tudja, hogy az idegen nyelven történő sorozat- és filmnézés az egyik legjobb módja a nyelvtanulásnak. Erre való tekintettel, mára néhány olyan filmet és sorozatot gyűjtöttünk össze nektek, amivel ha szeretnétek, nemcsak szórakozhattok, de tanulhattok is.


Spanyol
La Casa De Papel (Money Heist) /akció/

A történet arról szól, hogy pár városnevet viselő rabló betör a Spanyol Nemzeti Penzverdébe.
A főszereplő, Tokió nyomán követhetjük a rablás előkészítését és folyamatát, mivelhogy nem lopják el rögtön a pénzt, hanem bezárkóznak az épületbe. Nemcsak az eltökélt rendőröket kell átverniük, hanem felül kell emelkedniük a banda közt fellépő konfliktusokon is. Most áprilisban jelent meg a legújjabb évada.

Pretty Little Liars (Hazug csajok társasága) /akció-dráma/

Négy középiskolás amerikai lánynak eltűnik az egyik barátja, majd egy évvel később felbukkan a holtteste is. A lányt meggyilkolták, és a rendőrség keresi a tettest, mindeközben pedig a lányok SMS-eket kapnak a titokzatos -A-tól, aki az összes titkukat tudja, amikből nekik van bőven.
A sorozat 7 évadon keresztül keresi -A-t, aki újabb és újabb fenyegetéseket küld a lányoknak.

.f.

Léon, a profi /bűnügyi thriller/

A legjobb, érzelemmentes olasz bérgyilkos sorsát Mathildával keresztezi az útja, akinek az apja bűnöző, és egy hibája miatt az egész családját meggyilkolták. Léon magához veszi az egyedül maradt lányt, és furcsa kapcsolat alakul ki kettejük közt. Mathilda új lakótársa nyomát követve bérgyilkosnak készül, hogy megbosszulja a családja halálát. Az 1994-ben bemutatott francia film nemzetközi kultuszfilm lett.


Todos lo saben (Mindenki tudja)

A történet arról szól, hogy Laura hazautazik Madridba, a testvére esküvője miatt. A nagy nap azonban teljes fordulatot vesz, és olyan dolgok történnek, amire senki nem számít. Laurát egy komoly döntés elé sodorják a történések, miszerint választásra kényszerül fiatalkori szerelme és jelenlegi férje között. Ez a döntés pedig teljesen felforgatja az életét.


Angol

Tell me a story (Mondj egy mesét) /thriller/

Egy nem mindennapi thrillersorozat, ami mindenki által ismert meséket mutat be hátborzongató köntösben, mint például A három kismalac, a Szépség és a Szörnyeteg vagy a Hamupipőke. Mindkét eddig megjelent évad 3-3 mesét mutat be, az évadok egyébként nem függenek össze, tehát egy antológiasorozatról beszélünk. Különösen ajánlom azoknak, akik szeretnek gondolkodni azon, hogy vajon mi fog történni; egy sorozat cselekményét találgatva végigkövetni. Mindenekfelett azért, mert rendkívül szórakoztató azon töprengeni, hogy vajon melyik cselekményszál, melyik mesét írja le, ugyanis ez nem mindig egyértelmű. Apró részletek árulkodnak a mesék jellegzetességeiről.

A 200 éves ember/amerikai sci-fi/

Martinék vesznek egy robotot, ami elvégzi helyettük a házimunkát. Viszont az ő robotjuk más: érez, kiváncsi, és van véleménye. Majdnem 200 évig a családnál dolgozik, és beleszeret a kislányba, akire vigyáznia kell. Leghőbb vágya, hogy halandó lehessen, majd egy nap a vágya valóra válik.

Német


Dark (Sötétség) /sci-fi thriller/

A Dark története Winden szürke városkájában, 2019-ben veszi kezdetét, mikor is egy Michael Kahnwald (Sebastian Rudpolh) nevű művész öngyilkosságot követ el, ezzel olyan események láncolatát indítva el, ami a település minden lakójának életére hatást gyakorol.


Fack ju Göhte (Fák jú tanár úr) /vígjáték/

A volt bűnöző, Zeki Müller, barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait.

Francia

f


Versailles /történelmi-életrajzi/

A 28 éves napkirály, XIV. Lajos a világ legnagyobb palotáját építtette fel, versailles-i kastélyt.
Intrikák, pletykák, árulások, gyilkosságok és konfliktusok. A sorozat remekül visszaadja a XVI. századot és a királyi életet. Az utolsó évadban pedig sajátos módon beleviszik a vasálarcos legendáját is.

https://tinyurl.hu/EiJz/

Épouse-moi mon pote (Hozzám jössz, haver?)/vígjáték/

Yassine Párizsban tanul, de megbukik a vizsgáján, így haza kellene mennie Marokkóba. Mivel nem akar csalódást okozni a családjának, ezért bármire képes, hogy az országban maradjon. Így hozzámegy a szomszédjához, azonban a bevándorlásügyi hivatal kételkedik bennük, és váratlan pillanatokban törnek rájuk.

/Szerkesztette: Krajcsik Nina, Urbán Flóra, Csopják Virág – 9/3/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + húsz =