A vírus ideje alatt hónapokat kell eltölteni egyedül kapcsolatteremtés és szórakozás nélkül. Bezártak az iskolák, boltok, éttermek, edzőtermek, szórakozóhelyek, hotelek, strandok, így nincs lehetőség a mindennapi megszokott életünket élni.  Sokan mégis megpróbálnak lelkesek maradni és a jó dolgokat keresik ebben a nem mindennapi helyzetben. Így teszek magam is. Több időt töltök a családtagjaimmal, így kevésbé érzem azt, hogy magányos vagyok. Kihasználom a természet adta lehetőségeket, sokat sétálok, futok, kirándulok, mikor szép idő van, élvezem a napfényt, így nem érzem annyira bezárva magam.  Több időm van olyan dolgokkal foglalkozni, amiket szeretek, hálásabb vagyok, néha a szabadban találkozhatok a barátaimmal és kikapcsolódhatok.

Ein total neues Gefühl war für mich, dass ich jeden Tag zu Hause und nicht in der Schule lerne. Ich muss nicht in die Schule, sondern nur in mein Zimmer gehen, und ich bin schon im Schulunterricht. Das ist schön und sehr bequem.

Teljesen új érzés volt számomra, hogy minden nap otthon és nem az iskolában tanulok. Nem az iskolába, hanem csak a szobámba kell bemennem és máris tanítási órán vagyok. Ez nagyon jó és kényelmes.

Ich habe aus der Pandemie gelernt, dass in einer Gemeinschaft zu leben sehr wichtig ist. Da können wir miteinander reden und wir sind lustig. Es macht uns Spaß und wir haben gute Laune, die wir  virtuell nicht bekommen können.

A járványból azt tanultam, hogy nagyon fontos közösségben élni. Ott tudunk egymással beszélni és vidámak vagyunk. Jól szórakozunk, és jó kedvünk van. Ezeket virtuálisan nem lehet ugyanúgy átélni.