Mint ahogy mindenkinek, a 8/2-es diákoknak sem volt egyszerű az átállás az online életre egyik pillanatról a másikra.

 Amikor bejelentették, hogy nem lesz iskola az első két napban nagyon boldog voltam, de utána felvetődtek bennem a kérdésék:
És akkor hogyan fogok tanulni? Hogyan lesznek a számonkérések?
Mi lesz, ha erre nem leszek képes? És végül, de nem utolsó sorban:
Mikor láthatom az osztálytársaimat, akikkel eddig minden napot együtt töltöttem?

Ezek a kételyek szerintünk mindenkiben felmerültek…Tanáraink, és az iskola a karantén elején mindenben segített, és irányítottak minket, hogy minden sínen menjen, így a mi osztályunkban csak a helyzethez hozzászokni volt nehéz. Tanárainkhoz azóta is bármilyen problémával fordulhatunk a tananyaggal kapcsolatban. Nagyon pozitívan éltük meg sokan, hogy tovább tudunk aludni, és hogy több időt tudunk a családunkkal együtt tölteni. Így, hogy egész nap a gépünk előtt ülünk, többségünknek már nem nagyon van kedve a szabadidejét is online tölteni, így sokunk választotta a túrázást vagy a sétálást szabadidős foglalkozásként az osztályból. Többünknek segített a járványhelyzet rejtett tehetségeinket is felfedni:

Én nagyon sokat fejlődtem a zongorázásban. – Csenge

Mivel nem volt edzésem eljártam futni, amit eddig nem. – Réka

Én sokat alkottam, rajzoltam. – Nóra, Helga

Elkezdtem sütiket sütni. – Tamara

Én sokat fejlődtem főzésben, és sokat edzettem otthon. – Lilla

Hiába is volt mindig nehéz hétfő reggelente iskolába indulni, ezekben a nehéz időkben rájöttünk, hogy mennyire is hiányzik az A8 tanterem, az osztály, a csínytevések, a közösség, a rádió,
a Herman-hét, az osztálykirándulás, és persze a kedves tanáraink. Legfőképpen azért, mert jövőre már „nagygimnazisták” leszünk, és szeretett osztályfőnökünktől, Rita nénitől így nem tudtunk méltó módon elbúcsúzni, de reméljük, hogy jövő szeptembertől visszatérhetünk a Hermanba, és ott, a sok ismerős arc között, vele is találkozhatunk majd.

/Czina Lilla, Sóczó-Tóth Dénes, Boros Helga Dóra/

A képek forrása: saját tulajdon, a készítő engedélyével közzétéve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − egy =